Lykalia K | Om Lykalia K
Lykalia K är företaget som tillverkar inredningsdetaljer, hantverksmässigt, i trä med förgyllda detaljer. Bakom företaget och all tillverkning står jag – Kristina Larsson.
hantverk, formgivning, trä, träprodukt, träprodukter, trä produkt, trä produkter, inredning, inredningsdetalj, inredningsdetaljer, inrednings detalj, inrednings detaljer, inredningsdetalj trä, inrednings detalj trä, produkt i trä, produkter i trä, handgjorda produkter, handgjord inredning, handgjorda inredningsdetaljer, hand gjorda inrednings detaljer, hand gjord inredning, svensk design, svensk form, svensk formgivning, svenska formgivare, svenska hantverkare, design i sverige, hantverk i sverige, hantverk sörmland, hantverk södermanland, hantverk Linköping, hantverk linköping, hantverk Julita, hantverk julita, förgyllning, förgyllda föremål, förgyllt, förgylld inredning, förgyllt trä, förjyllning, förjyllda saker, förgyllda saker, förjyllda produkter, förjyld inredning, förgyld inredning, förgylda produkter förgylda saker, förgylt trä, svenska inredningsprodukter, svensk design, slöjd, slöjd i sverige, svensk slöjd, geometriska former, unik design, unik inredning, unika produkter, kvalite, kvalité, kvalité produkter, kvalite produkter, kvalitet inredning, kvalitet produkter, kvalitet design, kvalité design, kvalité formgivning, kvalitét formgivning, svenska skogar, produkter från svenska skogar
15317
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15317,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-17.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
Lykalia K logotype

Lykalia K

Kristina Larsson

Om Lykalia K

Mitt namn är Kristina Larsson och det är jag som står bakom företaget Lykalia K. Det är utifrån mina tankar som nya produktidéer föds och utifrån mina händer som produkterna tillverkas. Jag använder mig av traditionella hantverksmetoder i mitt skapande och min ambition är att kombinera design och hantverk för att tillverka exklusiva inredningsdetaljer och tillsammans med mitt egna formspråk göra dessa produkter unika. Jag vill att alla mina produkter ska vara estetiskt tilltalande samtidigt som de har en funktion. Efter tre års studier på Linköpings universitet har jag nu en kandidatexamen i formgivning och gestaltning och från sommaren 2016 har jag arbetat med mitt företag, Lykalia K.

Inspiration

De geometriska formerna inspirerar mig till att bygga samman olika konstruktioner och former. De geometriska formerna är så ombytliga, de går att sätta samman, dra ut åt olika håll och göra tredimensionella, alternativen tar aldrig slut, samtidigt som de har en grund att följa. Naturen som däremot är livlig och vild inspirerar mig ofta genom att jag väljer att stilisera naturens former. I mitt skapande och i min formgivning är jag ute efter att betraktaren ska vilja komma nära produkterna. Viljan av att beröra och undersöka produkterna ska infinna sig och de ska bygga upp en nyfikenhet och en spänning hos betraktaren. Jag fascineras av träets egenskaper så som kvistar och ådringar och använder mig av detta för att skapa unika produkter. Vad andra kan se som skönhetsfel utnyttjar jag vilket ger mina produkter en egen karaktär. Kvalité och unicitet är ledord jag använder mig av i mitt skapande. Vad som även kännetecknar mina produkter är träslagen ek, al och björk som återfinns i de nordiska skogarna. Träslagen skiljer sig i utseende vilket gör att samma produkt kan få olika karaktärer beroende på i vilket träslag den tillverkas. Förgyllningen som jag har på nästan alla mina produkter är också ett kännetecken. Jag använder mig av 23,75 karats bladguld och tilltalas av kontrasten som det blanka guldet ger mot det matta trät.

Foto: Mattias Wedin